Thursday, July 9, 2009

Open, locks, whoever knocks!

Viata chiar e un dar si nu mi-e teama sa sustin aceasta idee probabil considerata cliseu (deja mi se pare ca si utilizarea cuvantului ,,cliseu" a devenit un cliseu) pentru ca realizez, uitandu-ma la ceilalti, cat de repede uita ca viata nu e un drept, nu e o obligatie, nu e ca monedele primite ca rest pe care le punem deoparte cu gandul ca poate ne vor folosi intr-o buna zi. Nu! Fac o pauza pentru a incerca sa gasesc o comparatie care sa exprime cat mai bine parerea mea despre viata...
Gata! Viata, pentru mine, este ca o gradina cu flori. Voi dezvolta ideea: gradina este viata in cel mai simplu inteles al sau, mediul in care te nasti ca floare, te dezvolti si in al carui pamant te reintorci dupa iminenta ofilire. Gradina aceasta cuprinde o infinitate de specii de plante si cred ca desi te poti naste cu radacini de traista ciobanului, poti inflori ca o magnolie, fara insa ca aceasta afirmatie sa constituie premisa unei prejudecati, nu! Fiecare floare e frumoasa in felul ei, tot ce trebuie sa faca este sa stie sa se hraneasca din ploi, din raze de soare, dar, cel mai mult, din parfumul celorlalte flori, pentru ca daca ar trai singura in gradina, in scurt timp s-ar umple de buruieni.
Desi ca imagine mi-ar fi placut sa fiu o orhidee (influentata fiind si de zodiacul floral dar si de un moment din viata mea in care mi-a fost oferita o astfel de floare cu origini polare) stiu acum, si zambesc la acest gand, ca sunt sau tin din tot sufletul sa fiu o papadie. Totul porneste din imaginea veche de ani, cand, stand pe balconul apartamentului cu vedere la parcul deschis din centrul orasului, priveam incantata la gazonul de un verde crud, primavaratic si la cum se impanzea treptat, in zilele de aprilie si mai, de niste banuti aurii care parca dadeau viata intregului parc. Treptat, semintele lor s-au tot imprastiat, iar acum gazonul pare a exploda de fericire! Acum am insa si alte motive pentru care admir personalitatea papadiei: dupa ce infloreste, galbena si cu petalele ei subtiri, ascutite si foarte dese, ceea ce ar putea simboliza complexitatea, traieste astfel o perioada, facandu-se observata. Le ofera astfel oamenilor oportunitatea de a o culege si a se bucura de laptele pe care aceasta il ofera prin tulpina, care are intrebuintari medicinale, ca aproape intregul sau organism; insa cel mai mult iubesc la papadie felul in care isi transforma petalele galbene in puf. De ce? Pentru ca atunci cand bate vantul, puful acela isi ia zborul, dezintegrandu-se in atmosfera dar niciodata pierzandu-se, pentru ca mai apoi, particule de puf sa se regaseasca in diverse locuri, in acelasi timp, inapoi pe pamant, renascandu-se, ori in preajma altor flori, pe petale. Papadia poate cunoaste astfel intreaga gradina, pentru ca are curajul sa-si ia zborul si sa calatoreasca odata cu vantul si exact asta iubesc la ea: LIBERTATEA!!!
Si spune-mi tu, oricine ai fi, cum sa nu vrei sa fii o papadie?? Bineinteles, ca o papadie ce m-as vrea, am cunoscut astfel, in primele mele zboruri prin gradina si trandafiri (care m-au intepat cu spinii), si ghiocei, si traista ciobanului. Am stat si-n frig, m-a si plouat, dar ma tin bine si chiar mai vreau pentru ca doar asa stiu ca voi putea deveni o papadie adevarata, gata sa-mi las puful sa zboare pentru totdeauna! Deocamdata am nevoie de bani ca si zborul asta...destul de costisitor.
Pentru ca am terminat cu partea subiectiva de ,,papadizare", am gasit si randurile care-mi confirma presimtirile in legatura cu aceasta magica buruiana. Voila!






============Papadia, o "buruiana" cu efecte benefice


Papadia creste in mod natural aproape oriunde exista o pajiste sau un petec de pamant rasfatat de lumina soarelui. Frumoasa floare galbena a copilariei se gaseste in 100 de variatii si poate fi folosita in tratarea a numeroase afectiuni.

In mod traditional, papadia s-a folosit din cele mai vechi timpuri in tratarea afectiunilor glandelor mamare, sistemului gastrointestinal si afectiunilor pielii, informeaza naturalherbsguide.com.

Pentru unele persoane, papadia nu este decat o buruiana pe care o indeparteaza, din primul moment in care a aparut in gradina lor.

In realitate, papadia este bogata in nutrienti si este remediul perfect pentru tratarea afectiunilor stomacului, ficatului si a oricarei dereglari a glandelor.

Frunzele au un continut bogat de vitamina A, C, D si B, dar si de fier, magneziu, zinc, potasiu, calciu si cupru.

Frunzele pot fi folosite drept suplimente naturale pentru gravide, dar si batranii o pot folosi pentru cresterea apetitului. Papadia are si proprietati diuretice, iar unii medici o recomanda pentru spalari stomacale.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca papadia poate fi folosita cu succes si in tratarea pneumoniilor, bronsitelor si a altor dereglari respiratorii.

Mai mult, micile pete de pe piele pot fi indepartate cu o crema obtinuta din extract de papadie. Femeile aflate la menopauza au in aceasta planta intaritorul perfect al organismului.

Specialistii au recunoscut beneficiile multiple ale papadiei si recomanda tratarea problemelor de glande, stomac, ficat sau piele cu extractul ei.

Ei au recomandat insa ca administrarea sa se faca numai dupa sfatul medicului, pentru a nu se inregistra efecte adeverse.

Uneori pot aparea dureri de stomac si hiperaciditate. Tocmai de aceea, specialistii recomanda administrarea concomitenta cu alte tratamente naturale, pentru evitarea acestor probleme.===========
***This belongs to www.ziare.com***


Si totusi, ne-am plictisi daca am fi cu totii papadii, asa ca solicit cu frumoase rugaminti exclusivitatea. Deja am impresia ca ma citeste cineva:))

No comments:

Post a Comment