Friday, December 25, 2009

Strambatori fericite?!

Era odata un stup de albine, doar ca ele erau multe si stupul era prea mic. Si venise o seara in care toate albinele bazaiau si se tavaleau prin miere pentru ca isi aminteau de o antica regina care depusese un ou foarte important, dar care se sparsese pentru ca albinele sa aiba mai mult spatiu si mai multa liniste in stup. Si seara asta se intampla o data la fiecare 364/365 de borcane cu miere (depindea de cat de frig era afara), iar ele iar sarbatoareau, in felul lor ciudat, ciondanindu-se si bazaind mereu una la cealalta. Printre ele se afla si o albina mai ciudata, inca tanara, careia nu-i placeau nici ouale si nici mierea si care, desi tinea la marea ei familie de bazaitoare, isi dorea foarte multa liniste, ca sa se poata gandi la ziua in care va evada din stup (inca nu era destul de mare ca sa poata pleca) si va putea colinda campiile si muntii, putand sa se aseze pe fiecare floare, sa ia si sa lase ceva din ea pe oriunde ar fi trecut.

Si cum statea ea asa, nefacand nimic si gandindu-se cum sa scape mai repede din roi, un trantor imens cu aripi rosi ii aparu in fata, avertizand-o ca daca va continua cu gandurile negre in zi de sarbatoare, se va transforma in urs. Iar ursul, precum se stie, da mereu iama in mierea dulce, dar sfarseste mereu intepat de posesoarele si producatoarele ei, astfel ca de cate ori i se va face dor de stup si de ceea ce ii oferea el, va sfarsi plin de ace veninoase, alergand fara tinta prin salbaticie si mormaind de durere.

Este evident ca albinuta revoltata nu i-a dat crezare trantorului cu aripi rosii, ceea ce l-a cam deranjat si l-a facut sa compuna o vraja dulce, care sa-i implineasca dorintele zburatoare. Astfel, in termen de 14 borcane cu miere, daca nu inceta, albinuta revoltata avea sa se transforme in urs si sa se planga toata viata de venirea mortii.

Nu stiu insa exact care este finalul, pentru ca mai avem de mancat cateva borcane pana atunci, dar se pare ca albinuta revoltata inca se gandeste la libertate, producandu-si, insa, cu grija, propriile portii de miere pentru borcane negre. Vrea sa arate ca stie ce-si doreste si ca isi poate indulci singura zborurile, chiar departe de stup.


O sa dau un anunt daca aud pe cineva strigand ,,Mor!" sau daca va trece pe langa mine in fuga un urs bazaitor dar fericit.

No comments:

Post a Comment